Saturday, April 5, 2008

طاجن االحمام بالفريك


المقادير
حمام على حسب الرغبة
للحشو

فريك لكل حمامة حوالى ¾ كوب
بصل مفروم
ملح ، فلفل ، بهارات
للتسوية

فريك حوالى 1.5 كوب و ما يتبقى من الحشو
بصل مفروم
1 ملعقة كبيرة سمن
ملح ، فلفل ، بهارات
كوب عصير طماطم
ملعقتين ثوم مفروم
للتتبيل
بصل ، ملح ، فلفل ، بهارات ، ليمون
الطريقة
يغسل الحمام جيداً ثم يتبل بالبصل و الملح و الفلفل و البهارات و الليمون
يغسل الفريك جيداً و ينقع فى ماء دافئ لمدة نصف ساعة
لتجهيز الفريك :
يصفى الفريك من الماء و يوضع مع البصل و التوابل و السمن على نار هادئة مع التقليب حتى يصل لمرحلة نصف النضج .
يحشى الحمام بالفريك و يوضع باقى الفريك فى طاجن ثم يرص فوقه الحمام و يرش بعصير الطماطم و الثوم .
يغطى الطاجن بالفويل و يوضع فى الفرن حتى تمام النضج . يراعى إزالة الغطاء حوالى 10 دقائق قبل إغلاق الفرن حتى يحمر الوجه .

4 comments:

someone in life said...

هاي شيماء
ممكن تقولي الحمام المحشي ازاي يعني اسلقه بعد حشوه و الحشو ني و لا نصف سواء و بعدين تحميره في سمن و لا في الفرن منتظره الرد

karim said...

فتحتى نفسى للاكل واللة. معرفش لية بيجيلى الاحساس دة دايما. شكرا لزيارتك

Shimaa Gamal said...

Hello someone in life

أسفة جداً على التأخير فى الرد بس أول مرة أشوف التعليق مش عارفة ليه مش بيجيلى notificatio
ما علينا ، الحمام المحشى ، تحشيه بالحشو نص سواء و تسلقيه و تحمريه فى سمن عادى
لو تحبى تحطيه فى الفرن ممكن برضوا بعد ما يستوى ترشيه سمن و شوية ثوم و تحطيه فى الشواية .
بس جربى الطاجن ده ، نسختى من برام الإتفاق
:)
أحب أنا الإسامى ذات الدلالة
أسفة جداً مرة تانية

Shimaa Gamal said...

أهلاً يا كريم
يا رب نفسك مفتوحة دائماً

نورت المطبخ بتاعى
:)