Thursday, May 15, 2008

عجينة البيتزا




المقادير

3 كوب دقيق

1/3 كوب زيت زيتون

1 ملعقة صغيرة ملح

ماء دافئ للعجن ، حوالى كوب حسب الإحتياج


الخميرة : 2 ملعقة صغيرة خميرة جافة ، ملعقة سكر 



الطريقة

ينخل الدقيق و يضاف الخميرة و السكر و الملح و يقلبوا . 

يضاف الزيت و يفرك مع الدقيق حتى تمام التجانس . 

.يضاف الماء الدافئ شوية بشوية مع العجن حتى تتماسك العجينة فى كرة لا تلتسق بالإناء .

النتيجة عجينة مطاطة . ثم يرش سطح مسطه بالقليل من الدقيق ثم تكور العجينة نرش القليل من زيت الزيتون فى طبق عميق ثم نقلب كرة العجين فى الزيت بحيث يغطيها من كل ناحية . تغطى و تترك فى مكان دافئ حتى ترتفع .

تفرد فى صينية مدهونة زيت باليد ثم ترش بصوص البيتزا و الحشوة المفضلة .

تدخل فى فرن حامى لمدة 20 دقيقة .

3 comments:

L.G. said...

ماليش في البتنجان
بس البيتزا مالهاش منافس
لأ فيه اللازنيا
شوفي
انت كده على الطريق الصحيح بس حروح أسأل أعتقد مبنحطش زيت احنا

تحياتي

Shimaa Gamal said...

أيوة إسئلى و غششينى ، بس الطريقة حلوة و الصورة لبيتزا أنا عملاها
أصل الطبيخ ده هو إنتصاراتى الشخصية الضئيلة ، بفرح بيه زى ما أكون مدام كورى و هو الراديوم

Hassnaa said...

pizzaaaaaaaaaa
yumyumyum
LD i lllllove y :D lolll ty