Wednesday, September 10, 2008

إسباجيتى بكرات اللحم

المقادير
كرات اللحم +
لحم مفروم
بصل مفروم
بقسماط
بيض
ملح ، فلفل ، جوز الطيب

الصلصة +
عصير طماطم
بصل مفروم
فصين ثوم
ملح ، فلفل ، زعتر ، رشة سكر
ملعقة صلصة

الطريقة

لعمل كرات اللحم : يخلط اللحم و البصل و التوابل و البقسماط و البيض ثم تكور كور بحجم عين الجمل ، تحمر فى سمن أو زيت من كل الإتجاهات

لعمل الصلصة : يحمر البصل مع الملح و الفلفل حتى يصبح شفاف ثم يضاف الثوم و يقلب . يضاف عصير الطماطم و الزعتر و رشة السكر و الصلصة و يترك حتى تتسبك ، بعد التسبيك تضاف كرات اللحم و نزود ماء لو إحتاجت . و تترك على نار هادئة حتى تمام النضج .
المكرونة : تسلق المكرونة و تصفى . و تقلب على النار فى زيت زيتون و فص ثوم .

تقدم المكرونة و فوقها صوص كرات اللحم و رشة جبنة حسب الرغبة

2 comments:

L.G. said...

عزيزتي شيماء
بالراحة شوية معدتي صرخت رأيي بجد اعملي الحاجات دي وحشتري منك وأدوق ويبقى بيزنس ايه رأيك بجد

ولا انت مشغولة أو مش من اسكندرية :(

بجد والله
تصدقي بالله حروح أخبط وأعمل الكلام الكبير ده بس انتي مبتكتبيش مقادير يعني بيض بقسماط مش قايلة أد ايه
زي ماما كل حاجة تقولك بالنظر كده

تحياتي

Shimaa Gamal said...

و الله فكرت فى المشروع ده ن بس مش لاقيه زباين :) و أهو إنت أول زبونة بس مش هاعرف أوصلك الأكل . الحل إن إنت تنورينى فى القاهرة و أنا أعملك كل الأصناف

أنا عارفة إن موضوع إن مفيش مقادير دى حاجة رخمة بس مشكلتى إنى بطبخ بالبركة و بنسى أكتب المقادير . أوعدك إن شاء الله بعد كده أكتب .
بصى الوصفة ده ممكن أقولك مقادير تقريبية .

يعنى نص كيلو لحمة مفرومة ياخدلوه بصلة متوسطة صغيرة ، ملعقة كبيرة بقسماط ناعم و بيضة
لو حسيتى إنها لزجة قوى ممكن تحطى معلقة بقسماط تانية
و الكمية بتعمل كور كثير و ممكن كمان قبل ما تحمريه تعفريها بالدقيق .

أهم حاجة تسويها على نار هادية علشان تشرب من الصلصة لإنى إكتشفت إنها لما بتبات بتبقى أحلى

جربى و بجد لما تجربى حاجة قوليلى طلعت حلوة و لا لأ و إيه الوحش كده يعنى