Wednesday, September 24, 2008

أرز بالخلطة


المقادير
2 كوب أرز
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة سمن أو زبدة
ملعقة صغيرة قرفة
شوربة + ماء للتسوية
ملح حسب التذوق
لوز مسلوق و مقشر و مقطع أنصاف
زبيب

الطريقة
يوضع السكر على النار مع ملعقة ماء حتى يتحول إلى كراميل
يرفع من على النار و تضاف السمنة و الأرز و الملح و يعاد إلى النار و يقلب
تضاف القرفة و الشوربة و الماء و يقلب و يترك لينضج على نار هادئة
تحمر أنصاف اللوز ثم يضاف الزبيب و يحمر
يقدم الأرز يرش على الوش الخلطة

5 comments:

Alkomi said...

في مدونة اسمها مطبخ بيللا عاملة نفس الفكرة دي

هتلاقيها عندي عالريدر

لو تحبي تتصلي بيهم و تنضمي لفريق العمل انا ممكن اتوسط بينكم

و كل سنة و انتي طيبة

L.G. said...

ازيك يا شيمو

امال اللي ماما بتعملو ا ايه ؟
هي بتحمر الرز في السمنة وبعدين تسويه بالماء وبعدين تضزوقه باللوز والبندق والزبيب
بس

خالتي بتعمل رز بسمتي بالجزر وحاجات تانية كده لو تعرفيه اكتبهولي

شكرا يا جميل

Shimaa Gamal said...

محمد ، هاشوف مطبخ بيلا و إن كان كده أنضم للفريق . علشان نرفع مستوى الطبيخ بتاعى

شكرًا على الزيارة مع إن الرد متأخر

Shimaa Gamal said...

L.G
منورانى يا جميلة ، كل سنة و إنت طيبة

بصى يا ستى ، الرز بالخلطة الأصلى بيتعمل بحاجة إسمها ديمجلاس اللحمة . و دى حاجة صعبة إن ست البيت تعملها بيعملوها فى المطاعم ، عبارة عن العضم محطوط فى صنية مع جزر و بصل و كرفس و تتساب فى الفرن لحد ما العضم يبقى لونه بنى و بعدين يتاخدوا على الحلة و يتسلقوا على نار هادية لحد ما الماء اللى إنت مغطياه به يقصر و يتحول لسائل مركز . السائل ده إسمه ديمجلاس اللحمة . و بيدخل كأساس فى حاجات كثيرة فى المطاعم و هو اللى بيدى الرز بالخلطة لونه و طعمه .
و طبعًا علشان الفيلم الطويل ده صعب يتعمل فى البيت ، فستات البيوت بيحاولوا يوصلوا للون البنى كل واحدة بطريقتها ، فى ناس بتحمرله بصلة و ناس بتحمر الرز و أنا بحب أعمله بالكراميل علشان السكر المحروق مع الشوربة بيديله طعم حلو و مزز فى نفس الوقت ، جربيه و قوليلى إيه رأيك

Shimaa Gamal said...

أه نسيت :) الرز البسمتى بالجزر . أنا بأعمل رز بسمتى بالخضار و اللحمة و رز بسمتى بالفراخ و الكارى و دقت مرة اللى بجزر و كركم ده بس مجربتش أعمله بس هو شكله كده فيه بصل و جرز و كركم و يمكن كارى . هاجرب و لو طلع زيه هاقولك و لو فشل ياريت تجيبى السر من خالتك :) و إن شاء الله هاكتب وصفة الأصناف التانية لإنها حلوةو جديدة فعلا خصوصًا الرز اللى بالفراخ و الكارى لإنه بيتسقى شوربة و عصير برتقال .