Sunday, November 2, 2008

الصلصة البيضاء - البشامل

بناءًا على طلب الجماهير دى طريق عمل البشامل ، طبعًا زى الإعلان ما بيقول البشامل ده له ناسه :) يعنى طبعًا لو مالكومش خلق تقلبوا و تصبروا و تفشلوا علشان توصلوا للنجاح من الممكن دائمًا شراء الأكياس الجاهزة مع خالص الشكر للتكنولجيا اللى بتوفر الوقت و المجهود
المقادير :
طبعًا المقادير تختلف على حسب السمك ، يعنى الصلصة البيضاء عبارة عن دقيق و سمنة و لبن . السمنة تكون نفس مقدار الدقيق علشان المفروض يكون سايح فيها و بعدين نضيف اللبن بعد تحمير الدقيق خفيف فى السمنة و على قد ما هنحط دقيق على قد ما الخليط هايطلع سميك
يعنى معلقتين الدقيق معاهم معلقتين سمنة تقريباً و ياخدوا كوباية لبن كبيرة و لو تقيل ممكن نزود لبن
لو هانستخدم البشامل على وش صنية بنضيف بيضة علشان دى اللى بتحمر الوش . الملح و الفلفل يضافوا حسب الرغبة لإن البشامل ممكن يستخدم فى الحلويات زى صنية القرع العسلى
المهم المقادير الأساسية
كوب دقيق
كوب سمن
كيلو لبن
الطريقة
يحمر الدقيق فى السمن ثم يضاف اللبن مع التقليب المستمر لحد لما نوصل للقوام المطلوب
فى طريقة أسهل للبشامل ، ندوب الدقيق فى اللبن على البارد و بعدين نرفعهم على النار لحد ما يتقلوا و بعدين و نحط معلقة سمنة و نقلب علشان تدى طعم . ممكن نقلل مقدار السمنة فى الطريقة العادية بس أهم حاجة إن حبات الدقيق تتغطى بالسمن و تتحمر . كله بيجى بالتجربة و الخطأ
حظ سعيد

3 comments:

Anonymous said...

ياه انا كنت بدور عليها من زمان
شكرا ياطعم.

Shimaa Gamal said...

أى خدعة :)
بس على الله تنجح الوصفة و ما تطلعش مضللة
:)

Anonymous said...

نجحت ياطعم و كانت تمام